Karabük NFS Ajans

KARABÜK’TE 4 KÖY OKULU EĞİTİM YUVASI OLDU

KARABÜK’TE 4 KÖY OKULU EĞİTİM YUVASI OLDU
edito editor( karabuknfsajans@gmail.com )
168 kez okundu
11 Aralık 2022 - 21:52

Millî Eğitim Bakanlığımızca kullanılmayan köy okulu binalarının işlevsel hale getirilmesi amacıyla başlatılan Köy Yaşam Merkezi projesi kapsamında İlimizde merkeze bağlı Ödemiş, Salmanlar, Demirciler ve Kayı ile Yenice ilçesine bağlı Güney köylerinde 5 merkez kurulumu gerçekleştirildi.
Bu merkezlerde Halk Eğitimi Merkezlerimiz tarafından yaklaşık 1 ay önce açılan “Zikzak Makinede Kum İşi” kursuna yaşları 18 ile 70 arasında değişen 60 kadın kursiyer katılmaktadır.
Kurslarımızda pike, seccade, havlu ve masa örtüsü gibi birçok çeşitli ürün yaparak el becerilerini geliştiren kursiyerlerimiz, sosyalleşme imkanı da bulmaktadır.
Ayrıca kursiyerler el emeği ürünlerini satarak aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamaktadır.
Köy Yaşam Merkezleri ve Halk Eğitimi Merkezleri Kursları hakkında genel bir değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, “Köy yaşam Merkezlerinde anasınıfı ve halk eğitimi kursları açtık. Kurslarımızda yoğun ilgi var. Kursiyerlerimiz durumdan çok memnunlar.” diye konuştu.
Ödemiş Köy Yaşam Merkezinde görevli usta öğretici Yasemin Eker, kurs kapsamında merkezde haftada 4 gün eğitim verildiğini kaydetti.
Merkezin kadınlara sosyal ve ekonomik katkı sağladığını anlatan Eker, “Burası terapi gibi oluyor. Kadınların sosyal çevresi oluşuyor. Merkezde 14 kursiyerimiz var. Kursiyerler burada pike takımı yapıyor, seccade işleyen var, havlu yapan var. ‘Brezilya nakışı’, ‘Çin iğnesi’, ‘Maraş işi’ gibi değişik işlerimiz var.” diye konuştu.
Eker, kursiyerlerin sipariş doğrultusunda yaptıkları ürünlerin satışından kazanç da sağlayabildiğini sözlerine ekledi.
Köy Halkımız Kurslardan Çok Memnun
Kursiyer 54 yaşındaki Nevin Eken, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.
Kursa katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Eken, duygularını şöyle dile getirdi:
“Bizim için değişiklik oldu. Birbirimizle daha çok kaynaştık. Eğlenceli geçiyor. El işi yapıyoruz. Çeyiz, havlu kenarları, masa örtüleri ve pike takımları yapıyoruz. Daha önce kursa gitmiştim ama öğrendiklerimi unutmuştum. Yeniden kurs açılması benim için çok iyi oldu. Şimdi daha çok sosyalleştim. Atıl durumdaki bina değerlendirildiği için çok memnunum.”
47 yaşındaki Tülay Peker, köy yaşam merkezi açıldığı için mutlu olduklarını söyledi.
Kendi çeyizine yaptığı ürünleri oğlu için yenileyerek tekrar değerlendirdiğini aktaran Peker, “Boş durmaktan iyi. Bir şeyler öğreniyoruz. Burada birlik beraberlik içinde bir araya gelmiş oluyoruz, sosyalleşiyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sipariş alıp kendimize gelir de sağlayabiliyoruz.” ifadesini kullandı.
Kursa torunuyla katılan 64 yaşındaki Münevver Kapucu, öğrencilik yıllarında eğitim gördüğü okulun yaşam merkezine dönüştürüldüğüne işaret ederek, “Bizim okuduğumuz okuldu, virane durumdaydı. Allah razı olsun devletimizden bize böyle bir ortam sağladığı için. Burada bir şeyler öğreniyoruz.” diye konuştu.
Kapucu, kursta torunları için çeyiz hazırladığını, ayrıca aldığı siparişlerle kendisine gelir sağlayacağını anlattı.
Kapucu’nun 22 yaşındaki torunu Simge Kapucu da önceleri kanaviçe yaptığını, kursta farklı teknikler de öğrendiğini bildirerek, el emeği ürünler ortaya çıkardıklarını kaydetti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.